Bedrijfs-DNA

Het Individuele-DNA-Profiel:
Het ‘’DNA’’ de cultuur of in betere termen de werkwaarden binnen een organisatie wordt meestal gedefinieerd volgens een aantal werkwaarden. Het assessment berust zich op dat het DNA van een individu of bedrijf te definiëren is volgens zeven werkwaarden. Elke werkwaarde bestaat uit twee stellingen. De kandidaat wordt gevraagd zijn of haar mening te geven waarna deze wordt gedefinieerd op de werkwaarden en hun twee uiterste.

    Voor het DNA-assessment maken wij gebruik van de volgende werkwaarden:
  • Autonomie: tussen zelf bepalen of meer gedisciplineerd.
  • Authenticiteit: tussen zichzelf zijn en rekening houden met anderen.
  • Vertrouwen: tussen optimisme en realisme.
  • Klantgericht: tussen maatwerk en routine.
  • Generositeit: tussen investeren en positie beveiligen.
  • Resultaat: tussen resultaatgericht en procesgericht.
  • Verantwoordelijkheid: tussen zelf of gezamenlijk verantwoordelijk.

Het assessment bestaat uit 14 filmpjes van ongeveer 20 à 30 seconde. De vragen worden in paren gesteld de kandidaat wordt steeds gevraagd een keuze te maken tussen twee alternatieven. Daartussen heeft hij vijf keuzemogelijkheden, van ‘helemaal het eerste alternatief, naar ‘helemaal de tweede alternatief’. Deze twee alternatieven vertegenwoordigen steeds andere kenmerken.

In het rapport worden de twee uiterste tegenover elkaar gezet en wordt er visueel weergeven naar welk uiterste de kandidaat het meest neigt.

Het Bedrijfs-DNA-Profiel:

Door binnen een bedrijf elke werknemer het DNA assessment in te laten vullen kunt u een bedrijf breed profiel maken waarin de werkwaarden het ’’DNA’’ van het bedrijf wordt weergegeven. Hierdoor kunt beter werknemers indelen in groepen en kunt u makkelijker nieuw personeel aannemen. Door potentiële medewerkers het DNA assessment in te laten vullen en deze te vergelijken met het bedrijfsprofiel kunt u makkelijker bepalen of de kandidaat binnen de organisatie past.

Doel: Het inzichtelijke maken van de bedrijfscultuur

Opleveren: Inzichtelijk rapport over de bedrijfscultuur

15 min ±

Neem contact met ons op!

Sluit Menu