Drijfveren identificeren met een motivatie test
Maak kennis met Powerteam HR Tools!

Powerteam HR Tools helpt organisaties om de kwaliteiten van hun medewerkers te identificeren, zodat deze optimaal ingezet kunnen worden. Dit doen wij door het ontwikkelen van toegankelijke, online assessments. Ook voor jouw organisatie kunnen wij een passende assessment test leveren!

https://www.powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/02/intro-image-1.png
https://www.powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen5.png

Hoe bepaal je wat iemand motiveert?

Iemands drijfveren kunnen worden geïdentificeerd door het herkennen van bepaalde kenmerken: macht, aanzien, autonomie, zin, creativiteit, expertise, interesse, veiligheid en stabiliteit. Mensen kunnen echter niet alleen bewuste maar ook onbewuste drijfveren hebben. Het is daarom belangrijk om de juiste vragen te stellen, zodat ook de onbewuste drijfveren achterhaald kunnen worden. Powerteam HR tools heeft hiervoor een speciale motivatie test ontwikkeld.

https://www.powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen4.png

Waarom een motivatie test?

Onze motivatie test is een laagdrempelig assessment dat je kan helpen om inzicht te krijgen in de drijfveren van je medewerkers. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat een medewerker motiveert, kun je die kennis gebruiken om hem of haar aan je organisatie te binden. Bijvoorbeeld door diegene taken te geven die beter aansluiten bij zijn of haar persoonlijke drijfveren.

https://www.powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen6.png

Hoe werkt zo’n assessment?

De motivatie test neemt slechts vijf minuten per medewerker in beslag. Om het assessment zo toegankelijk mogelijk te maken, wordt er veel gebruik gemaakt van beelden in plaats van lange teksten. Het assessment kan op verschillende momenten worden toegepast: bij werving en selectie van nieuwe medewerkers, maar ook bij tussentijdse beoordelingen en functioneringsgesprekken. Het resultaat van de motivatie test wordt vastgelegd in een kort, bondig en overzichtelijk rapport.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Powerteam HR Tools biedt online assessments aan, die de HR-professional verschillende inzichten geeft in de capaciteiten en mogelijkheden van medewerkers en organisaties.
Ons kantoor
Molenstraat-Centrum 1
7311 XG Apeldoorn
Bel ons
+31 (0)55-5263815