Persoonlijke OntwikkelScan

Dit assessment is speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling van uw werknemers in kaart te brengen. En wordt voornamelijk gebruikt als aanvulling voor de functioneringsgesprekken.

De functioneringsgesprekken. Hoe is dit bij uw organisatie ingericht? Gaat u samen een lijstje af waarbij u aanvinkt hoe het gaat? Doet u vervolgens ook iets met de uitslag of staat er iedere keer goed, goed, goed…. Omdat het gesprek van één kant blijkt te komen.
Terwijl een functioneringsgesprek HET moment is voor een goed gesprek. Hoe gaat het met je? Wat speelt er bij je? Waar wil je naar toe? Hoe zie je dat voor je?

Wij hebben een Persoonlijke OntwikkelScan (POS) ontwikkeld die u een mooie basis geeft voor een goed gesprek. Wanneer u ieder jaar of iedere twee jaar de POS afneemt bij werknemers krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van individuen maar ook van de organisatie.
HR is mensenwerk en dat betekend dat een goed gesprek van levensbelang is. Maar sommige mensen vinden zo’n gesprek moeilijk en slaan bijvoorbeeld dicht of vinden het gewoonweg niet nuttig, “laat mij maar gewoon mijn werk doen”. Zeker in bepaalde sectoren kan een tool als deze onmisbaar zijn om het gesprek te verdiepen.

Het rapport is duidelijk en kort omschreven zodat u er meteen mee aan de slag kunt.

Periodiek Persoonlijke OntwikkelScan:

Door elk jaar de Persoonlijke OntwikkelScan af te nemen bij werknemers kunt de ontwikkeling van uw medewerkers en ook uw organisatie goed in kaart brengen.

45 min ±

Neem contact met ons op!

Sluit Menu